Електронні бібліотеки іноземними мовами

Якщо книга – джерело знань, то бібліотека – шлях до нього. Пропонуємо Вам посилання на відкриті закордонні бібліотеки.

OpenLibrary – бібліотека творів класичної літератури, налічує понад мільйон матеріалів різними мовами.

DailyLit пропонує доступ до художньої та наукової літератури.

На Springer_books представлені книги міжнародного наукового видавництва Springer.

The New York Public Library – це більш ніж 1000 безкоштовних книг у різних форматах.

ManyBooks – ще одна велика колекція безкоштовної літератури творів англійською мовою.

ProjectGutenberg: FreeeBooks найстаріша в світі повнотекстова електронна бібліотека творів світової літератури у вільному доступі. Сайт також пропонує дуже зручний спосіб, щоб отримати повне зібрання творів вибраних авторів в одному файлі.

Заснована в 2005 році, LibriVox – велика бібліотека безкоштовних аудіокниг суспільного надбання.

Студенти, які вивчають німецьку мови та культуру можуть знайти твори своїх улюблених письменників в оригіналі на  наступних ресурсах:

Deutsche Digitale Bibliothek, DDB

Spiegel.de

In italiano – цікавий сайт для читання італійською мовою. Тут зібрані і згруповані тексти різних рівнів складності – від А1 до С2.

Loescher – це туринський портал, де можна знайти багато безкоштовних ресурсів для тих, хто хбажає вдосконалити мову. Тут представлені різножанрові тексти в форматі pdf, аудіо та відеоматеріали.

Gazzetta di Mantova – найстаріша діюча газета в Італії. Перший випуск датується 1664 роком. На її офіційному сайті Ви знайдете статті пра актуальні новини Італії, а також найсвіжіші новини про спорт та дозвілля .

На електронних ресурсах, представлених нижче, можна знайти не лише твори французьких письменників, а й перекладені на французьку мову твори світових класиків.

Beq.ebooksgratuits

Bibliotheque-russe-et-slave

Feedbooks Даний французький сайт електронних книг розроблений для мобільного читання, так що Ви можете безкоштовно завантажити електронні книги прямо на свій планшет або смартфон.

Бібліотеки чеською та польською мовами

Муніципальна бібліотека в Празі пропонує велику колекцію електронних книг. Їх можна безкоштовно не тільки переглядати онлайн, але й завантажувати у звичних для читача форматах.

Міська Публічна Бібліотека у Вроцлаві надає вільний доступ до бібліотечних фондів для своїх читачів. До уваги здобувачів доступні художні твори польською, чеською, німецькою, українською та італійською мовами. В ресурсах бібліотеки також є аудіокниги, колекції фільмів та музики.

Твори китайських класиків з  гіперпосиланнями до них,  визначенням та етимологією представлені на електронному ресурсі Zhongwen.