Відкриті освітні ресурси

Open Educational Resources (OER) – це відкриті освітні ресурси світу, які надають доступ до матеріалів курсів, модулів, підручників, відео, тестів, програмного забезпечення і будь-яких інших інструментів, матеріалів та методів, що використовуються для підтримки доступу до знань за навчальними дисциплінами.

MyEducationKey– це віртуальний освітній портал, що надає відкритий доступ до навчальних відеолекцій кращих університетів світу для студентів, учнів і викладачів.

VideoLectures.NET – безкоштовний і відкритий доступ до репозиторію освітніх відео лекцій науковців кращих університетів світу.

edX – вебресурс edX, заснований Гарвардським університетом і Массачусетським технологічним інститутом. Пропонує більше 150 online курсів від кращих університетів та інститутів світу. Після завершення курсу Ви отримаєте сертифікат з підписом викладача, який можна додати в резюме.

Coursera – платформа безкоштовних онлайн курсів (близько 600) із відеолекціями, завданнями й обговоренням на форумах від викладачів провідних університетів світу, з можливістю отримати електронний сертифікат після завершення курсу.

Open Yale Courses – лекції та інші матеріали з дисциплін гуманітарних, суспільних та природничих наук.